Bemutatkozás


A Ziccer Kosársuli elődje egy XVI. kerületi önszerveződésű társaság volt, amelyben két, a kosárlabda élet ismert edző-egyénisége Baczó Gábor és Ács András gyermekeket toborzott.
Az egyesület fontos utánpótlás bázisa a kosárlabda sportágnak. Az évek alatt számos érmet szereztek a Budapest Bajnokságban gyermek és serdülő csapatokkal. Az Országos Bajnokságban a legjobb 16 közé jutottak serdülő korcsoportban, megelőzve számos, nevesebb, patinásabb egyesületet az országban. Az egyesület megkapta a kiváló utánpótlásképző műhely címet a Budapesti Kosárlabdázok Szövetségétől.
Az egyesület célja, hogy megőrizze a szervezett sportolásra vágyó, "amatőr" keretek között sportolni vágyó gyermekbázist, de az élsport irányába határozottan elkötelezett gyermekeket is nevelni kezdje. A kerületi iskolákkal való kapcsolattartás lehetővé tette, hogy az iskolai szintű bajnokságok szervezésében és lebonyolításában, kerületi sportnapok rendezésében aktív szerepet játsszon az egyesület.
Az egyesület által nevelt kiváló sportolók: Budinszki Gábor U-16 magyar válogatott, Lőrinc Béla NB I játékos a Honvédban, Köntös Gergő NB II- es játékos, valamint a lányok közt Széplaki Rózsa a MAFC NB I csapat tagja.